Kunst på skolen

Tilbage

5c74a70c6d06a2457ac06ae620f8d516

Lemvig har de senere år udbygget sin samling af god kunst, bla. gennem gaver fra Ny Carlsberg Fondet.
Nyeste skud på stammem er Carl-Henning Pedersens store skulptur “Solrytteren” som er opstillet ved skolens indgangsparti. “Solrytteren” er en gave til egnen og indgår i en rute med fremragende kunstværker fra Ribe-Esbjerg over Hvide Sande til Lemvig og Thyborøn. Kunstruten er enestående og forventes af Ny Carlsberg Fondet at få stor bevågenhed langt ud over Vestjylland. Dermed vil den være med til at give Vestjylland endnu et kulturelt løft. Det er i overensstemmelse med Ny Carlsberg Fondets formål om at udvikle og tilfredsstille sansen for og trangen til kunst i Danmark.

solrytteren

“Solrytteren” af Carl-Henning Pedersen. (Læs mere om Carl-Henning Pedersen på hjemmesiden kunstonline.dk)

Arbejder i granit
Lemvig Gymnasium er i besiddelse af en række værker af billedhuggerne Eigil Westergaard og Laila Westergaard. Eigil Westergaard er bosiddende i Lemvig, hans datter Laila Westergaard i København.

den lyttende dreng
Eigil Westergaard: Den lyttende dreng, 1989. Eigil Westergaard: Strengene brast, granit. Gave fra Ringkjøbing Amts Kunstfond i anledning af Lemvig Gymnasiums 25-års jubilæum i 2004.

billled-by2
Laila Westergaard: By og Billedsten, bas-relieffer i granit. Erhvervet i 2004 i anledning af Lemvig Gymnasiums 25-års jubilæum.

hjerte2
Laila Westergaard: Hjerte, granit, 2002

Malerier
Maleren Hans Morten, der er bosiddende i Lemvig, har tegnet Lemvig Gymnasiums logo med de to kvier som ses på skolens hjemmeside og brevpapir m.v. Desuden har han udført en række olie- og akrylmalerier, som hænger på Lemvig Gymnasium:

cirkusbillede
Hans Morten: Cirkusbillede, deponeret af Lemvig Kommune. Hans Morten: Cirkusbillede.
Carl-Henning Pedersen og Inge Lise Westman på Lemvig Gymnasium

I forbindelse med Lemvig Gymnasiums 25-års jubilæum i 2005 lykkedes det takket være Ny Carlsberg Fondet at erhverve et meget stort maleri af Carl-Henning Pedersen: Maske Ballet fra 1981 (Læs mere om Carl-Henning Pedersen på hjemmesiden kunstonline.dk):

maske ballet

westman%201
Inge Lise Westman: Kosmisk understrøm. Læs mere om Inge Lise Westman på kunstonline.dk.

Kirsten Klein udsmykker Lemvig Gymnasium
Ny Carlsberg Fondet har også finansieret en udsmykning af Lemvig Gymnasium med fotografier fra egnen. Gennem et år har fotokunstneren Kirsten Klein taget billeder fra egnen omkring Lemvig og denne omfattende udsmykning med naturfotografier blev officielt indviet den 25. oktober 2006.

klein%203

Hvor Kirsten Klein har fotograferet vores område mellem hav, fjord og Klosterhede og Inge Lise Westman givet den kosmiske understrøm, har Laila Westergaard med aviserne på bænken og verdenslitteraturens hovedværker i muren givet os en international placering. Disse værker er placeret ved Skolebiblioteket:

Rundtur på Lemvig Gymnasium!

mur1

baenk

 

Kunst på Lemvig Gymnasium – glimt af Lemvig Gymnasiums store kunstsamling

I anledning af Lemvig Gymnasiums 40-års-jubilæum producerede skolens tidligere rektor Lasse Ebbensgaard i samarbejde med Heine Sand Kristensen og firmaet Sandfoto en film om skolens kunstsamling. Tidligere rektor, Lasse Ebbensgaard, spiller også en central rolle i filmen: Han præsenterer sammen med udvalgte kunstnere dele af gymnasiets kunstsamling. Det er en smuk film, der – hvis vi i hverdagens travlhed skulle glemme det – sætter fokus på mange fascinerende detaljer og den betagende skønhed, vi på gymnasiet hver dag er omgivet af i og med den store kunstsamling. En kunstsamling, som Lasse Ebbensgaard naturligvis har været en af tovholderne og drivkræfterne bag. Filmen blev givet som jubilæumsgave til gymnasiet af Lasse Ebbensgaard, Heine Sand Kristensen og firmaet Sandfoto. Filmen kan nydes her, og kom meget gerne forbi gymnasiet og nyd kunsten sammen med os.