EUX BUSINESS

Med en EUX får du en bred teoretisk og praktisk viden inden for butik, handel og kontor, og du får samtidig en adgangsbillet til videregående uddannelser. 

EUX giver adgang til mange forskellige jobs som for eksempel salgsassistent, butikschef, lægesekretær, kontorleder, indkøbsassistent eller eventkoordinator. EUX er også et godt udgangspunkt for at blive selvstændig med egen virksomhed.

Vælger du EUX, skal du gå 2 år i skole efterfulgt af 2 år i praktik. Til gengæld får du en dobbeltuddannelse: du får både en erhvervsuddannelse og studiekompetence til videregående uddannelser. EUX kræver, at du på det andet skoleår gennemfører studieforløbet, hvor du får A- og B-niveau i nogle af fagene.

EUX er både en praktisk og teoretisk uddannelse. Undervisningen er specifikt rettet mod en karriere inden for erhvervslivet med særlig fokus på detail, handel og kontor. EUX skal gøre dig i stand til at arbejde selvstændigt med de nyeste it-værktøjer, og du skal opnå evnen til at arbejde systematisk og projektorienteret med markedsføring og løsning af administrative opgaver.

På første år af EUX afslutter du 8 fag på niveau C, og på det andet år (studieforløbet) løfter du nogle af disse fag til A- og B-niveau. Hvis du efter det første år mister lysten til at gå i skole, har du muligheden for at søge en praktikplads inden for butik, handel og event.

Som EUX elev er du engageret og ambitiøs, og du er indstillet på at arbejde med såvel det enkelte fag som med projekter. Du har interesse for ledelse og projektstyring, og du ønsker at få viden inden for områder som innovation, afsætning og økonomi. Efterfølgende kan du eksempelvis få en ledende stilling inden for detailhandel eller blive ansat inden for administration i den private eller offentlige sektor.

Studieforløb for EUX Business

Indgangene viser dig det 4-6-årige studieforløb på EUX Business. Klik på boksene for at læse mere ...

Grundforløb 1

1/2 år

Grundforløb 2

 1/2 år

Studieår

1 år 

Læreplads

2 år   ›


Læse videre

2 - 4 år   ›