BROBYGNING EUX MERKANTIL

Formål

Formålet med brobygningskurset er at give et indtryk af EUD og EUX på Lemvig Gymnasium. Vi vil præsentere de 2 uddannelser gennem en række udvalgte fag, der viser bredden i de 2 uddannelser. Du vil desuden få et indblik i, hvordan hverdagen former sig for de elever, der på Lemvig Gymnasium er i gang med EUD eller EUX, og hvilke muligheder de 2 uddannelser giver.

EUD på Lemvig Gymnasium

EUD er en 1-årig uddannelse, der gør dig klar til at få en elevplads inden for butik og handel. Med en EUD kan du blive f.eks. salgsassistent, butikschef eller eventkoordinator. EUD kan også bruges som springbræt til at blive selvstændig med egen butik eller webshop.

På EUD har du kendte fag som engelsk og dansk, men du får også helt nye fag som erhvervsøkonomi, afsætning og erhvervsfag. Du lærer, hvad god service er, og samtidig lærer du at samarbejde med andre om opgaveløsning, og du får en solid viden om arbejdsmarkedet.

På introduktionskurset vil du blive præsenteret for nogle af fagene, og vi vil give dig et indtryk af, hvordan hverdagen er for en EUD-elev. Du vil også høre om de mange muligheder for jobs inden for butik og handel, som en EUD giver mulighed for.

EUX på Lemvig Gymnasium

EUX er en 2-årig uddannelse, der kombinerer erhvervsuddannelse og uddannelse på gymnasialt niveau. Med en EUX får du en dobbeltuddannelse, som giver dig adgang til både en elevplads inden for butik, handel og kontor og til at læse videre.

På EUX arbejder du både praktisk og teoretisk, og undervisningen er rettet mod jobs inden for erhvervslivet. Du lærer at arbejde projektorienteret, du lærer om ledelse og projektstyring, og du får viden om godt købmandsskab.

På introduktionskurset vil du blive præsenteret for nogle af fagene på EUX. Du vil finde ud af, at der både er kendte fag som f.eks. engelsk og dansk og helt nye fag som erhvervsøkonomi, afsætning og organisation. Du vi få et indtryk af hverdagen for en EUX-elev, og du vil få en nærmere orientering om de mange muligheder for jobs og videregående uddannelser, som en EUX giver adgang til.

Studievejleder Helene Guldberg Gjerulff

Helene Guldberg Gjerulff

Studievejleder

Praktiske oplysninger

Godt at vide, inden du kommer på besøg...

Mødested

Lemvig Gymnasiums hovedindgang.

Mødetid

Mandag-torsdag kl. 08.00 - 13.35, fredag 08.00 - 11.30.

Transport

Bus/tog.

Tidspunkt

Startuger: 44, 47 efteråret 2023

Sted

Lemvig Gymnasium
Romvej 30
7620 Lemvig

Ansvarlig

Helene Guldberg Gjerullf

hgg@lemvig-gym.dk eller smp@lemvig-gym.dk