Om EUD

Tilbage

Med en merkantil erhvervsuddannelse får du viden om forretningsservice, handel og event. EUD giver adgang til mange forskellige jobs som for eksempel salgsassistent, butikschef, indkøbsassistent og eventkoordinator. EUD er også et godt udgangspunkt for at blive selvstændig med egen butik eller webshop.

Hvis du vælger EUD og kommer fra 9. eller 10. klasse, skal du gå 1 år i skole, hvor du gennemfører grundforløbet. Herefter skal du i 2 år i praktik (hovedforløbet). Du har mulighede for senere at gå i gang med en videregående uddannelse på akademi-niveau.

Hvis du kommer fra 9. eller 10. klasse, består det første år af et grundforløb, der er inddelt i en 1. og 2. del på hver 20 uger. Det er et krav for at blive optaget, at du mindst har karakteren 02 i matematik og dansk ved folkeskolens afsluttende prøve.

I løbet af 1. og 2.del får du et indblik i de arbejdsopgaver, du vil komme ud for i det virkelige liv. Du vil blive i stand til at matche de faglige krav, der stilles i erhvervslivet, og du vil lære at samarbejde med andre om opgaveløsninger.

Efter grundforløbet er du klar til en praktikplads inden for butik, handel og event. Dette kaldes hovedforløbet og varer 2 år. I løbet af hovedforløbet skal du på korte skoleophold, og du slutter af med en fagprøve. Du behøver med andre ord kun 3 år til at blive faglært, og du kan eventuelt senere vælge at gå i gang med en videregående uddannelse på akademi-niveau.

 

nye HG

 

Få styr på erhvervsskolereformen

3byggetilbud.dk har lavet en infografik, som giver det store overblik. Du kan se den her.

veu-banner-610x340px