Om EUD

Tilbage

Med en merkantil erhvervsuddannelse får du viden om forretningsservice, handel og event. EUD giver adgang til mange forskellige jobs som for eksempel salgsassistent, butikschef, indkøbsassistent og eventkoordinator. EUD er også et godt udgangspunkt for at blive selvstændig med egen butik eller webshop.

Hvis du vælger EUD og kommer fra 9. eller 10. klasse, skal du gå 1 år i skole, hvor du gennemfører grundforløbet. Herefter skal du i 2 år i praktik (hovedforløbet). Du har mulighede for senere at gå i gang med en videregående uddannelse på akademi-niveau.

Hvis du kommer fra 9. eller 10. klasse, består det første år af et grundforløb, der er inddelt i en 1. og 2. del på hver 20 uger. Det er et krav for at blive optaget, at du mindst har karakteren 02 i matematik og dansk ved folkeskolens afsluttende prøve.

I løbet af 1. og 2.del får du et indblik i de arbejdsopgaver, du vil komme ud for i det virkelige liv. Du vil blive i stand til at matche de faglige krav, der stilles i erhvervslivet, og du vil lære at samarbejde med andre om opgaveløsninger.

Efter grundforløbet er du klar til en praktikplads inden for butik, handel og event. Dette kaldes hovedforløbet og varer 2 år. I løbet af hovedforløbet skal du på korte skoleophold, og du slutter af med en fagprøve. Du behøver med andre ord kun 3 år til at blive faglært, og du kan eventuelt senere vælge at gå i gang med en videregående uddannelse på akademi-niveau.

 

nye HG

EUS
EUS er et tilbud til dig, der har bestået studentereksamen (stx), højere handelseksamen (hhx), højere forberedelseseksamen (hf) eller højere teknisk eksamen(htx), og som ønsker at få en faglig uddannelse inden for detail, handel eller kontor. Uddannelsen består dels af et grundforløb (10 uger for stx, htx og hf og 5 uger for hhx), dels af praktik.

Grundforløbet
Stx, htx, hf (10 uger):
Du begynder på grundforløbet mandag den 27. august 2018 og afslutter grundforløbet medio november 2018. Her skal du have fagene afsætning, erhvervsøkonomi, informationsteknologi og det uddannelsesspecifikke fag.
Grundforløbet afsluttes med eksamen i et af grundfagene. Derudover skal du arbejde med et tværfagligt projekt i det uddannelsesspecifikke fag, som du også skal til eksamen i.

Hhx (5 uger):
Du kan begynde på grundforløbet mandag den 27. august 2018 eller mandag den 1. oktober 2018. Grundforløbet varer 5 uger hvor du skal have det Uddannelsesspecifikke fag. Grundforløbet afsluttes med eksamen i uge 40 eller 46, afhængig af hvornår du er startet.

Læs nærmere om EUS her


Få styr på erhvervsskolereformen

3byggetilbud.dk har lavet en infografik, som giver det store overblik. Du kan se den her.

veu-banner-610x340px

_MKF6843_1